ABD'de Bitcon ETF'si gelecek hafta işleme sunulabilir

ProShares, Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı borsa yatırım fonunun (ETF) önümüzdeki hafta işlem görmeye başlamasının planlandığını açıkladı.

ABD'de Bitcon ETF'si gelecek hafta işleme sunulabilir

Valık yöneticisi ProShares, Bitcoin Stratejisi ETF'sine yönelik ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) güncellenmiş bir izahname sundu. Bu izahname, New York Borsası Arca endeksinde işlem görecek fonun beklenen başlangıç tarihi olarak 18 Ekim işaret edildi. ProShares'in Bitoin Strategy ETF'inin BITO koduyla işlem göreceği bildirildi.

SEC'den Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ETF'nin onaylandığına yönelik henüz resmi bir açıklama gelmedi. Fakat ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg'in konuya yakın kaynaklarına dayandırdığı haberine göre SEC, ilk BTC vadeli işlem kontratlarına dayalı ETF'sinin ticarete başlamasına izin verecek.

SEC'in Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ETF'lere izin vereceğine yönelik haberler ve ProShares'in SEC'e izahnamesini sunmasından sonra Bitcoin'in değeri Cuma günü nisan ayından beri ilk defa 62 bin dolar düzeylerine kadar çıktı.

Etiketler