ABD verileri ile birlikte kripto paralarda sıçrama görüldü

Kripto para borsasında enflasyon artışı meydana geldi. Amerika Birleşik Devletleri’nde dün açıklanan aylık enflasyon yüzde 0 seviyesine geldi. Kripto paralar da Fed’in aldığı aksiyonların faydalı olduğu fikriyle primlenmeye başladı. Bitcoin tekrardan 24 bin dolar sınırını aştı.

ABD verileri ile birlikte kripto paralarda sıçrama görüldü

Kripto Para borsası, ABD’den gelen enflasyon verisi ile birlikte taraf bulmaya başladı. Uzun bir süredir istikrarsız ilerleyen kripto paralar büyük güç kaybetmiş, yatırımcılarına büyük oranda zararlar vermişti. Bitcoin 69 bin dolardan hızlı bir düşüş ile 20 bin doların altına gelmişti. Kripto paralara ABD ekonomisinden gelen müjdeli bir haber ile ABD’de enflasyon aylık bazda yüzde 0, yıllık bazda ise yüzde 8,5’e gerilemiş bulunuyor.

Fed’in almış olduğu aksiyonların faydalı olduğu düşünülse de yaz mevsimi sebebiyle oluşan sabit fiyatlar, enerji fiyatlarındaki gerileme gibi nedenler de enflasyonu geçici olarak etkisiz duruma getirmiş olabilir. Fed’in Eylül 2022 tarihinde gerçekleştireceği toplantıya dair faiz beklentileri henüz değişmedi. Ayrıca yıllık bazda enflasyon yine yüksek seviyede ilerliyor. Fed’in hedeflerine ulaşana kadar bu sene yüzde 1 oranında daha faiz artırımı yapılması beklentiler arasında yer alıyor.

Yatırım yaparken çok dikkatli olunmalı

Kripto paralar geçici haber trafikleriyle ani fiyat hareketleri göstermiş olsa da büyük resim incelendiğinde henüz ABD cephesinde olumlu olabilecek güçlü gelişmeler yaşanmadı. Ayrıca kripto paralardaki küçük artışlar çoğunlukla Boğa tuzağı olabiliyor ve ardından ani bir düşüş gerçekleşebiliyor.

ABD verileri ile birlikte kripto paralarda sıçrama görüldü - Resim : 1

Kripto paralar sıçrama yarattı

Kripto paralar ABD enflasyon verisi ile beraber kuvvet kazanmaya başladı. Doların Parite kaynaklı hafif gerilemesi de kripto paralara destek sağladı.

Lider konumdaki kripto para birimi Bitcoin, yüzde 7 oranında prim yaptı. Bitcoin son zamanlarda 24 bin 300 dolar düzeylerinde işlem görüyor. Üstelik  Bitcoin tarihi zirvesi olan 69 bin dolardan yüzde 65 geride yer alıyor.

Ethereum ise, bir süredir düşüşte kalsa da son dönemde ivme kazandığı görülüyor. Ethereum yüzde 13 oranında artış ile 1880 dolar seviyesinde yer alıyor. Üstelik Ethereum tarihi zirvesinden yüzde 60 geride seyrediyor.

ABD’de davalar ile mücadele eden Ripple da genel artışa ayak uydurdu. Ripple yüzde 6’lık ortalama primle 0.38 dolar seviyesinde yer alıyor.

Dogecoin önüne eklediği sıfırı silemedi

İş insanı Elon Musk’ın yönlendirmeleri ile büyük prim yapan Dogecoin de artış gösteriyor. Bir süredir Elon Musk’ın manipülatif açıklamalarından uzak olan Dogecoin yüzde 6 oranında primle 0.07185 dolar seviyesinde yer alıyor. Önceki aylarda sert düşüş yaşayan Dogecoin önüne eklediği sıfırı henüz silemedi.

ABD verileri ile birlikte kripto paralarda sıçrama görüldü - Resim : 2

Kripto para alırken dikkat edilmeli

Kripto para piyasalarında paranız aniden katlanabilirken aynı hızla da sıfıra inebilir. Bu piyasalara ait herhangi bir otorite veya regülasyon bulunması söz konusu değil. Kripto para borsalarında işlem yapıyorsanız işlemin ardından kripto varlıklarınızı cüzdanlara çekerek güvende tutmayı sağlayabilirsiniz. Her ne kadar güçlü görünen bir borsa olsa dahi varlıklarınızı güvence altında tutmaya dikkat edilmeli.

Kripto para borsasında devlet otoritesi ile verilen herhangi bir lisans yer almıyor. Kendisini uzman şeklinde tanıtıp manipülatif fiyat ve tutar hareketleri yaratmak isteyen şahısların sosyal medya, internet haber siteleri, Youtube gibi kanallarda yaptıkları yorumları dikkate almayın. Bu şahıslar çalıştıkları kripto para borsalarına komisyon kazandırmak amacıyla alım tarafına yönlendirme yapıyor. Uzun zamandır düşüşte olan kripto para piyasalarına yönelik her küçük artış yaşandığında büyük hedefler koyan, kendisini analist olarak tanıtanlar çoğunlukla yanıldı.

Bununla birlikte uzman, analistlerin verdikleri hedef fiyatlar veya bilgiler doğru olsaydı herhangi bir kurumda maaşlı çalışmaz ve bu alanda yer alıp her gün parasını katlayabilirdi. Dikkat edilmesi gereken bu hususları göz önüne alarak varlığınızı doğru yatırım araçlarına yöneltmek yararlı olacaktır.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler