ABD Temsilciler Meclisi, teşvik paketini onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, 1,9 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketini onayladı.

ABD Temsilciler Meclisi, teşvik paketini onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Joe Biden’ın önerdiği 1,9 trilyon dolarlık koronavirüs pandemisiyle mücadele için ekonomik teşvik paketini onayladı.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, Başkan Joe Biden Cumartesi sabahı yaptığı kısa açıklamada, Senato'ya da paketi acilen gündemine alıp geçirmesi çağrısında bulundu.

Biden Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, paketin onaylanmasıyla ilgili olarak Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yle görüştüğünü belirterek, Pelosi'ye süreçteki liderliğinden dolayı teşekkür etti.

Biden, bu oylamayla birlikte, "ülke halkını aşılamaya, Amerikalıların ceplerine 1400 dolar koymaya, milyonlarca Amerikalının kaybetmek üzere oldukları işsizlik yardımlarının süresini uzatmaya, ailelerini besleyen milyonlarca Amerikalıya yardım elini uzatmaya, çocukları okullara güvenli şekilde göndermeye, eyalet  ve yerel yönetimlere toplu işten çıkarmaları önlemek için ihtiyaç duydukları bütçeyi sağlamaya bir adım daha yaklaştıklarını" söyledi.

Başkan Biden, "Şimdi tasarı Senato'ya gönderildi ve Senato'nun da hızlı bir şekilde adım atacağını umuyorum. Eğer şimdi, kararlı, süratli ve cesurca hareket edersek, nihayet bu virüsün önüne  geçebiliriz. Nihayet ekonomimizi yeniden hareketlendiririz. Bu ülkenin  halkı çok fazla ve çok uzun süre acı çekti. Bu acıları dindirmeliyiz. Amerikan Kurtarma Planı tam da bunu yapıyor." diye konuştu.

Temsilclier Meclisi’nde 212’ye karşı 219 oyla onaylanan tasarı, Başkan Biden yönetiminin göreve başladıktan sonra yasama alanında kaydettiği ilk büyük başarı niteliğini taşıyor. Cumhuriyetçilerden demokratların önerdiği tasarıya destek oyu gelmezken, iki demokrat da oylamada Cumhuriyetçilerin yanında yer aldı.

Etiketler