ABD petrolü, Brent petrolün yükselişine eşlik ediyor

Petrol fiyatları, aşının bulunduğunun duyurulduğu 2020 Kasım-Aralık döneminden bu yana en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştirmeye doğru ilerliyor. Artan talep kaynaklı yükseliş trendi bu hafta da devam etti.

ABD petrolü, Brent petrolün yükselişine eşlik ediyor

Petrol, art arda yedinci haftayı da kazançla kapatarak aşının bulunduğu 2020 Kasım-Aralık ayından beri en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Amerika tipi ham petrol fiyatı Kasım 2014'den bu yana ilk defa 80 doları gördü.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 1'den fazla artarak 83 doların üzerine yükseldi.

Enerji Bakanlığı, Amerika Enerji Bakanı Jennifer Granholm’un rezerv satışıyla ilgili değerlendirmelerinin bütünüyle tersine işaret ederek, stratejik rezervleri şimdilik kullanmayı planlamadıklarını belirtti.

Granholm, Amerika hükümetinin stratejik petrol rezervlerinin fiyatları düşürmek için kullanılabileceğini belirterek, “Tüm enstrümanlar şu anda değerlendiriliyor” demişti.

Financial Times’ın Enerji Geçiş Stratejileri Zirvesi’nde konuşan Granholm, ulusal stratejik petrol rezervlerinin kullanılmasının değerlendirilen alternatifler arasında bulunduğunu söyledi. Ham petrol ihracatının yasaklanmadığını belirten Granholm, “Bu da şu anda kullanmadığımız alternatifler arasında ancak sonuçta o da bir seçenek olarak değerlendirilebilir” diye belirtmişti.

Etiketler