ABD Milletvekilleri 4 kripto madencilik şirketinden bilgi talep etti

Blockchain teknolojisinin ve kripto madenciliğin çevresel etkileri anlamak için, ABD Meclisi Milletvekilleri yeni bir adım attı. Milletvekilleri ise tam 4 kripto madencilik şirketinden bilgi istedi.

ABD Milletvekilleri 4 kripto madencilik şirketinden bilgi talep etti

Enerji ve Ticaret komitesi, Core Scientific, Marathon Digital Holdings, Riot Blockchain ve Stronghold Digital Mining şirketlerine bilgi istediğini belirten mektuplar gönderdi. Komite, şirketlerin madencilik faaliyetlerinin çevreye olan etkileri adına ayrıntılı bilgi  talebinde bulundu. Bu talepler ise kripto para piyasasında yaşanan düşüşlerden ve ABD'nin kripto para birimlerini yakın takibe almasından sonra meydana geldi. Böylece Ethereum Merge'ü de kararın alınmasında etkili olabilir.

ABD Milletvekilleri 4 kripto madencilik şirketinden bilgi talep etti - Resim : 1

Komite, Stronghold Digital Mining'e gönderilen mektupta, '' Blockchain teknolojisinin kişisel bilgilerimizi daha güvenli ve ekonomiyi daha verimli hale getirebilecek muazzam bir vaatte bulunduğunu anlıyor olsak da, PoW tabanlı kripto para birimlerini desteklemek için gereken enerji tüketimi ve donanımlar bazı durumlarda zararlı emisyonlar olarak çevreye ciddi bir şekilde zarar verebilir.'' diyerek ifadesini belirtti. Aynı zamanda komite, her bir şirket için 2021 yılı içerisinde ne kadar enerji kullanıldığını ve kullanılan bu enerjinin yenilenebilir enerjiye oranı hakkında bilgi istedi. En son geçen ay ABD Enerji Bakanlığı ve Çevre Koruma Ajansı da kripto para madencilerinden faaliyetlerini içeren bir bilgi istemişti.

Buse KAPLAN/BirBorsa

Etiketler
ABD