ABD Marshal ajansından BTC kararı

ABD Marshals ajansı, ele geçirilen Bitcoin'leri (BTC) yönetmek için saklama kuruluşu BitGo'ya başvurdu.

ABD Marshal ajansından BTC kararı

Cryptocurrency sorumlusu BitGo, ele geçirilen bitcoin'leri (BTC) yönetmek için ABD Marshals ile 4,5 milyon dolarlık bir sözleşme kazandı. 2014'ten bu yana, ABD federal ajansı 185.230'dan fazla BTC'ye el koydu.

ABD yetkilileri BitGo ile ortak oluyor

Cryptocurrency sorumlusu BitGo,  federal kolluk kuvvetlerinin ceza soruşturmalarında ele geçirilen kripto para birimini depolamasına ve satmasına yardımcı olmak için ABD Marshals Service (USMS) ile bir sözleşme imzaladı.

Kontratın yaklaşık 4,5 milyon dolar değerindeki tam uzunluğu açıklanmadı. Ancak, California merkezli şirketin el konulan kripto para biriminde on milyonlarca doları yönetmesi bekleniyor .

2013 yılında kurulan BitGo'nun gözetiminde 30 milyar doların üzerinde kripto para birimi bulunuyor. Mart ayında şirket, Wall Street kurumsal yatırımcılarına hizmet verecek bir varlık oluşturmak için New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanından (NYDFS) bir lisans aldı. Benzer lisanslara sahip diğer şirketler arasında Paxos, Gemini ve Coinbase bulunmaktadır.

185.230 BTC ele geçirildi

Adalet Bakanlığı'na bağlı ABD Marshals ajansı, 2014'ten beri suçlulardan ele geçirilen BTC'leri açık artırmada satıyor. Bu ilk müzayedelerden birinde, ünlü yatırımcı Tim Draper 30.000'den fazla BTC satın almıştı.

Kasım 2020 itibarıyla ABD, ünlü Silk Road darknet pazarından ek 69.370 BTC'ye el koydu. "US Marshals Bitcoin Auction" sitesine göre, Amerikan yetkilileri tarafından el konulan BTC miktarı şu anda 185.230 BTC veya şu anki fiyatla yaklaşık 9 milyar dolar olacak. Ancak ajans, BTC'leri ele geçirmelerin üzerinde tutmadı. Bu bitcoinlerin fiili satışından elde edilen gelir yalnızca 151 milyon dolardır.

Etiketler