ABD istihdam beklentilerini aştı

Amerika Birleşik Devletleri’nde tarım sektörü hariç diğer sektörlerde istihdam, 500 bin kişi civarında bir artış yaşayarak, temmuz ayı beklentilerinin çok üstünde bir değer kazandı.

ABD istihdam beklentilerini aştı

Amerika Birleşik Devletleri’nde tarım sektörü hariç diğer sektörlerde istihdam, 500 bin kişi civarında bir artış yaşayarak, temmuz ayı beklentilerinin çok üstünde bir değer kazandı. Bir başka olumlu gelişmede işsizlik oranlarında yaşandı. Ülke içerisinde en son Kovid döneminde görülen işsizlik oranlarına geri dönüldü. Buna göre ülke içerisindeki işsizlik; yüzde 3.6’dan, yüzde 3.5 civarına düşüldü. Bu oranlar en son Kovid salgını öncesinde elde edilmişti.
ABD Çalışma Bakanlığı, temmuz ayı içerisinde yer alan istihdam oranlarını açıkladı. Bu verilere göre ülkedeki tarım sektörü hariç diğer sektörlerde 528 Bin kişilik bir istihdam sayısı açıklandı. Tarım sektörü hariç diğer sektörlerde istihdam oranları, piyasa beklentilerinin iki katına yakın bir sayı elde edildi.


ABD Çalışma Bakanlığı açıkladığı verilere göre ülke içerisindeki 500 bin kişinin istihdama katıldığı sektörler en çok hizmet, eğlence ve konaklama hizmetleri ve sağlık hizmetleri oldu. Bu sektörlerde en çok istihdam rakamları elde edildi.

Tarım dışı istihdam oranlarında geçirdiğimiz mayıs ve haziran aylarında resesyona gidildi. Buna göre geçtiğimiz mayıs ayında istihdam artışı 384 binden 386 bine yükselirken, haziran ayında bu sayılar 372 binden 398 bine yükseldiği gözlemlenmişti.

ABD istihdam beklentilerini aştı

İşsizlik oranları salgın öncesine döndü

Amerika Birleşik Devletleri’nde işsizlik oranları yüzde 3,6 ‘dan yüzde 3,5 oranlarına geriledi. Yaşanan resesyon sebebiyle işsizlik sayılarında artış yaşanması beklenirken tam aksine düşüş yaşanması, büyük bir şaşkınlığa neden oldu. Böylelikle tarım dışı istihdam ve işsizlik oranları, Kovid öncesindeki seviyelere döndü.
 

Ülkedeki issiz sayısı Temmuzda 242 bin kişi azaldı

İşsizlik oranlarında ve istihdam oranlarında olumlu gelişmeler yaşayan Amerika Birleşik Devletleri’nde, işsiz kişi sayısı 242 bin kişi azalarak 5 milyon 670 bin kişi oldu. Ülke içerisinde ikinci kez ekonomik daralma sebebiyle resesyon yaşanmasına rağmen işsizlik oranlarında ve istihdam rakamlarında artış yaşanması, olumlu bir gelişme olarak gözlendi. Zira çoğu kişi işsizlik oranların artış yaşanmasını bekliyordu. Ancak bunun tam aksine, işsizlik oranlarında düşüş yaşanarak olumlu bir gelişme yaşanmasını sağladı.

Etiketler
ABD