ABD iklim değişikliğiyle mücadele için merkez oluşturuyor

ABD Hazine Bakanlığı, iklim değişikliğiyle mücadele için İklim Merkezi oluşturduklarını duyurdu.

ABD iklim değişikliğiyle mücadele için merkez oluşturuyor

ABD Hazine Bakanlığı, iklim değişikliğiyle mücadele için İklim Merkezi oluşturduklarını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, iklim politikası planlaması paylaşıldı.

Planlanan süreç kapsamındaki süreçlerin ekonomiyi net olarak sıfır emisyon geleceğiyle uyumlu, güçlü ve sürdürülebilir büyüme için konumlandıracağı belirtildi.Süreci uygulamak için iklim geçiş finansmanı, iklimle ilgili ekonomi ve vergi politikası ile finansal risklere ilişkin geniş yelpazedeki politika çalışmalarına odaklanacağı vurgulandı.

Açıklamada, planlanan süreç kapsamında Bakanlıkta yeni bir "İklim Merkezi" oluşturulduğu, iklim değişikliğiyle mücadeleyi koordine etmek ve yönetmek için bir "İklim Danışmanı" atandığı aktarıldı.İklim Merkezinin Bakanlığın araçları, kabiliyetleri ve uzmanlıklarını kullanarak iklimle ilgili mevcut faaliyetleri koordine edeceğine ve geliştireceğine işaret edilen açıklamada, iklim finansı alanında tanınmış John E. Morton'un Hazinenin ilk İklim Danışmanı olarak atandığı kaydedildi.

Açıklamada, İklim Danışmanının İklim Merkezine liderlik edeceği belirtilerek, Hazine Bakanına iklim konuları hakkında raporlar sunma, tavsiyelerde bulunma ve özellikle Bakanlığın yurt içi ve yurt dışında net sıfır emisyon ekonomisine ulaşma hedefindeki yatırımlar için gerekli finansmanı oluşturma çalışmaları için görev alacağı ifade edildi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, konuya ilişkin açıklamasında, iklim değişikliğinin ABD ekonomisi için yeni zorlukları ve fırsatları beraberinde getireceğini belirtti.

Hazine Bakanlığının iklim değişikliğini birinci öncelik haline getirmesi gerektiğini vurgulayan Yellen, "Finans ve mali teşvikler, yurt içi ve yurt dışındaki iklim krizinin ele alınmasında ve ekonomiyi dönüştürmeye yönelik fırsatlar sağlanmasında çok önemli bir rol oynayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler