ABD Hazine Bakanı Yellen, regülatörlerle 'stablecoinleri' görüşecek

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, stablecoinlerin finansal sistemdeki rolünü görüşmek üzere Pazartesi günü regülatörlerle buluşacak.

ABD Hazine Bakanı Yellen, regülatörlerle 'stablecoinleri' görüşecek

Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın stablecoinlere yönelik çalışmaları görüşmek için Finansal Piyasalar Çalışma Grubu (PWG), Para Birimi Denetleme Ofisi ile Federal Mevduat Sigorta Kurumunu toplamayı planladığı açıklandı. Açıklamada, söz konusu toplantının 19 Temmuz tarihinde gerçekleştirileceği aktarıldı.

Yellen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

''Regülatörleri bir araya getirmek, stablecoinlerin kullanıcılar, piyasalar ya da finansal sistem için oluşturabilecekleri riskleri azaltırken potansiyel yararlarını değerlendirmemize imkan sağlayacaktır.''

Hazine Bakanı Yellen, dijital varlıklardaki hızlı büyümeye bakıldığında, regülatörlerin sektörün düzenlenmesi hakkında iş birliği yapmasının öneminin altını çizdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell da Çarşamba günü Temsilciler Meclisinin Finansal Hizmetler Komitesindeki sunumunda, stablecoinlerin finansal sistemin önemli bir parçası olmadan düzenleme yapılması gerektiğini aktarmıştı.

Etiketler
ABD