ABD borsası haftanın ilk gününü değer kaybı ile tamamladı

ABD borsası haftanın ilk gününü değer kaybı ile tamamladı.

ABD borsası haftanın ilk gününü değer kaybı ile tamamladı

New York borsası, haftanın ilk işlem gününü değer kaybı ile tamamladı.

Gün sonunda Dow Jones endeksi, 123 puan değer kaybetti ve yüzde 0,36 azalarak 34.077,63 puana çekildi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,53 azalarak 4.163,28 puana kadar geri çekilme yaşarken Nasdaq endeksi yüzde 0,98 azalışla 13.914,77 puana kadar düştü.

Geçen haftayı tüm zamanların en yüksek seviyelerinde tamamlayan ABD vadeli endeksleri, yeni haftanın ilk işlem gününde teknoloji hisseleri öncülüğünde yatırımcılara satış yiyen bir görüntü izlettirdi.

ABD'de 2 kişinin öldüğü sürücüsüz Tesla kazasının ardından şirketin hisseleri bugün yüzde 3,40 değer kaybetti ve gün içinde 694 dolara kadar geri çekilmesine karşın 714,63 dolar seviyesinde günü noktaladı.  

Amerikalı içecek devi Coca-Cola'nın hisseleri ise beklenenden iyi gelen ilk çeyrek bilançosunun ardından yüzde 0,60  değer kazandı ve 54 dolar seviyelerine kadar çıktı.
 
Coca-Cola ilk çeyrekte gelirinin yüzde 5 artışla 9 milyar dolara çıktığını duyururken, Mart ayında talebin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesi seviyelere döndüğünü açıkladı.

Piyasalar tarafından yakından takip edilen tahvil faizleri ise geçen hafta gösterdiği düşüşün ardından yeniden yukarı yönlü bir seyir izledi. Geçen hafta yüzde 1,53 seviyelerine kadar gerileyen ABD'nin 10 yıllık devlet tahvili faizleri, bugün yüzde 1,61 seviyelerine kadar çıktı.

Kovid-19 salgınına ilişkin gelişmelerde ise ABD’de aşı uygulaması ülke genelinde bugünden itibaren 16 yaş ve üzeri yetişkinleri kapsayacak şekilde genişletildi.

Analistler, piyasalarda bu hafta salgın ve aşılama çalışmalarına ilişkin gelişmelerin yanı sıra şirketlerin ilk çeyrek bilançoları, imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceğini belirtti. (AA)

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler