ABD borsaları açılışta karışık seyretti

New York borsası, yeni haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı.

ABD borsaları açılışta karışık seyretti

ABD borsalarında endeksler Pazartesi günkü işlemlere negatif seyirle başladı. Açılışın ardından;

Dow Jones endeksi, yüzde 0,16 azalışla 33.747,92 puandan,

S&P 500 endeksi yüzde 0,19 düşüşle 4.120,79 puandan,

Nasdaq endeksi yüzde 0,33 azalarak 13.854,08 puandan işlem görmeye başladı.

Ekonomik normalleşmeye yönelik pozitif görünümün etkisiyle geçen haftayı yükselişle tamamlayan endeksler, yeni haftanın ilk işlem gününde negatif bir seyir izledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dün katıldığı bir televizyon programında, Amerikan ekonomisinin çok daha hızlı büyümeye başlayacağını ve istihdamın hızlanmasını beklediklerini ifade ederek, ekonominin dönüm noktasında olduğunu kaydetti.

Ekonominin çok daha hızlı büyümeye başlayacağını ve istihdamın hızlanmasını beklediklerini belirten Powell, ekonomi için asıl riskin koronavirüsün tekrar yayılması olduğunu aktardı.

Enflasyona ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Powell, faiz oranlarını artırmadan önce enflasyonun ortaya çıkmasını beklemeyi göze alabileceklerini aktardı.

Analistler, piyasalarda bu hafta yoğun veri gündeminin takip edileceğini, enflasyon, perakende satış ve sanayi üretimi gibi verilerin açıklanacağını bildirdi.

Ayrıca, Goldman Sachs, JPMorgan ve Wells Fargo gibi ABD'nin büyük bankalarının da bu hafta çeyreklik bilançolarını açıklaması beklendiği açıklandı. (AA)

SP500 Amerika 500 Endeks
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim -15.2699%
Son Değer 4192.85
En yüksek 4204.39
En düşük 4167.93
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler