AB Rus yaptırımlarını güncelledi! Rusya artık o ürünleri gönderebilecek

Avrupa Birliği, Ukrayna işgalinden sonra Rusya üzerinde çeşitli yaptırım uygulamasına gitti. Bu yaptırımların üzerinde güncellemeye giden AB, Rusya'dan 3'üncü ülkelere kömür sevkiyatına engel olmadığını açıkladı.

AB Rus yaptırımlarını güncelledi! Rusya artık o ürünleri gönderebilecek

Avrupa Birliği, Rusya üzerinde uyguladığı çeşitli yaptırım uygulamasında güncellemeye gitti. Son gelişmeye göre Avrupa Birliği yaptırımlarının başka ülkelerin gıda ve enerji zincirini etkilemesinden kaçınıldığı aktarıldı.

Rusya üçüncü ülkelere gıda ve enerji sevkiyatı yapabilecek

AB tarafından yapılan açıklamaya göre, önceden uygulanan yaptırım listesinde yer alan ürünlerin Rusya tarafından diğer üçüncü ülkelere gönderimini AB üstünden yapabileceği belirtildi. Bu ürünler arasında hayvan yemi, gübre, çimento, kömür ve odun yer alıyor. Rusya artık AB şirketleri üzerinden veya AB'den geçen sevkiyat rotalarını kullanabilecek.

Yapılan açıklamada bu uygulama üzerinden AB şirketlerinin finansman ve sigorta benzeri hizmetlerinin de sağlayabileceğine dikkat çekildi.

AB tarafından Rusya üzerinde uygulanan yaptırımların içerisinde Rusya'dan kömür satın alınması veya ithal edilmesi yasaklanmıştı. Bu uygulama ağustos ayında uygulanmaya başlandı.

AB tarafından Rus yaptırımları devam ederken, başka ülkelerin gıda ve enerji ihtiyacını engellememek adına yaptırımlar artık hafifledi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler