AB, petrol ambargosu kararı olmadığını bildirdi!

AB dışişleri bakanları Rusya'ya karşı bir petrol ambargosu üzerinde anlaşamadılar. Ancak AB dış politika sorumlusu Borrell, bunun henüz masadan kalkmadığını söyledi.

AB, petrol ambargosu kararı olmadığını bildirdi!

Ayrıca Mali'deki pratik AB eğitim misyonunun geçici olarak sona erdiğini de duyurdu.AB dışişleri bakanları, Rusya'dan petrol ithalatına olası kısıtlamalar konusunda henüz bir karar vermedi. AB dış politika sorumlusu Josep Borrell Lüksemburg'da bir bakanlar toplantısı sonrasında sadece genel bir tartışma yapıldığını söyledi.

Bununla birlikte, Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rusya'ya karşı ek yaptırımlar göz önüne alındığında, böyle bir ambargo göz ardı edilemez. Borrell, "Petrol ve gaz yaptırımları da dahil olmak üzere hiçbir şey masadan kalkmadı" dedi.

OPEC: Petrol kıtlığını telafi edemedi

Borrell, iki yakıt arasında bir ayrım yapmayı ve petrolle başlamayı savundu. Petrol ithalatı faturası, geçen yılki gazın dört katı kadar yüksek olduğunu söyledi. Temel olarak, AB'nin enerji bağımlılığını mümkün olan en kısa sürede azaltmak önemlidir. Yenilenebilir enerjilerin geliştirilmesi, uluslararası toplumun stratejik özerkliğine katkıda bulunur.

Ancak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), Rusya'nın olası bir petrol temerrüdünü telafi edemedi. Reuters haber ajansından alınan bilgilere göre, bu OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo tarafından AB'ye duyuruldu.AB, petrol ambargosu kararı olmadığını bildirdi! - Resim : 1

Silahlar için ek fonlar henüz kararlaştırılmadı.


Borrell'e göre, Ukrayna silahlı kuvvetlerine silah ve teçhizat tedariki için AB fonlarından 500 milyon avroluk ek bir teklif, hala bazı ulusal parlamentoların onayına ihtiyaç duyduğu için henüz karara bağlanmadı.

Borrell: Rusya küresel açlığa neden oluyor


Borrell, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşını "korku" olarak nitelendirdi. Rus ordusu sivilleri ölüme terk ediyor ve şehirleri yerle bir ediyor. Doğu Ukrayna'da beklenen Rus saldırısı, AB'nin Ukrayna'ya askeri destek sağlama isteğini artırıyor.

Borrell, Rusya'nın gıda kıtlaşması ve fiyatların artmasından yaptırımları sorumlu tuttuğunu söyledi. Ancak bunun nedenleri Rusya'nın Ukrayna'daki tarlaları bombalaması ve buğday dolu Ukrayna gemilerini engellemesi. Dünyada açlığa neden olan Rusya, yaptırımlarıyla AB değil.

Borrell: Mali'deki AB misyonu şimdilik sona erdiBorrell ayrıca AB'nin Batı Afrika kriz durumundaki Mali'deki askeri eğitim misyonunu şimdilik sonlandıracağını duyurdu. "Ordu ve Ulusal Muhafızlar için eğitim görevlerini sonlandırıyoruz."Son zamanlarda, AB liderliğindeki EUTM Mali misyonunun bir parçası olarak, yaklaşık 300 Alman askeri, Mali ordusunun üyelerini milisler ve terörist gruplarla savaşmaları için eğitti. Borrell, Rus paralı asker grubu Wagner'in çatışmaya müdahale etmeyeceğine dair "yetersiz garantiler" olduğunu söyledi. Ancak AB, Mali'nin Sahel'deki komşu ülkelerine müdahil olmaya devam etmek istiyor.

Alış 86.3
Satış 86.4
Değişim -0.6899%
Son Değer 86.34
En yüksek 87.78
En düşük 86.16
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler
Yorumlar