AB destekli IOTA? Blockchain projesi için kripto başlangıcı seçildi

AB ve IOTA'nın ortak noktası nedir? IOTA Vakfı bir basın açıklamasında, IOTA'nın iddialı bir proje için AB Komisyonu tarafından seçildiğini duyurdu.

AB destekli IOTA? Blockchain projesi için kripto başlangıcı seçildi

IOTA Vakfı, IOTA'nın iddialı bir proje için Avrupa Komisyonu tarafından seçilen yedi Avrupa teknoloji şirketinden biri olduğunu açıklayan bir basın açıklamasında. Bu nedenle başvuru havuzu, projede yer almak için başvuran birkaç yüz projeden oluşuyordu. İddialı proje, Avrupa Blok Zinciri Hizmetleri Altyapısı oldu(EBSI).

Dr. IOTA Vakfı Başkan Yardımcısı Navin Ramachandran, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

EBSI, IOTA felsefesi ve vizyonu ile tamamen uyumlu bir projedir. Zorlu tedarik sürecinden geçmek, nihayetinde heyecan verici ve ödüllendirici bir deneyimdi. Avrupa'nın tek dijital pazarının omurgasını oluşturacak, özgürce erişilebilen, ölçeklenebilir ve çok yönlü dağıtılmış defter teknolojisi fikri, doğal olarak kendi yol gösterici ilkelerimize uyuyor.

Girişimin amacı

Projenin hedeflerinden biri, dijital tek pazar için blok zincir çözümleri geliştirmek ve test etmektir. IOTA, Avrupa Blok Zinciri Hizmet Altyapısının (EBSI) oluşturulmasında ve sürdürülmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu arada EBSI, Avrupa Ekonomik Alanı'ndaki şirketler, kurumlar, yetkililer ve insanlar arasındaki bilgi akışını basitleştirmeyi amaçlayan bir ağdır.

EBSI'nin diğer hedefleri, AB çapında işlemlerde verimliliği ve güveni artırmaktır. Girişim ayrıca vatandaşların ve malların sınır ötesi hareketliliğini basitleştirmeyi amaçlıyor. Son olarak, proje CO₂ ayak izini azaltmaya yardımcı olmalıdır. Projenin üstlendiği büyük hedefler.

EBSI girişimi, Avrupa Komisyonu ile AB/AEA üye ülkeleri arasındaki işbirliğiyle oluşturulmuştur. Ağ, Avrupa'ya yayılmış blok zinciri düğümlerinden oluşur. Bu arada, Dr. IOTA Vakfı Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Serguei Popov, basın açıklamasında:

Kıta düzeyinde bir blok zinciri ağı oluşturmak, iddialı ve teknik olarak zorlu bir çabadır - tam olarak IOTA'nın inşa edildiği türden bir proje. AB, dijitalleşme hedefine doğru büyük bir adım atıyor ve üretime hazır teknolojimizi, Avrupa ve ötesinde güvenilir bilgi alışverişini dönüştürecek bu önemli gelişmeye katkıda bulunma fırsatını dört gözle bekliyoruz. dedi.

Etiketler