90 Milyon TL sosyal yardım ödemesi yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 5 başlıkta ihtiyaç sahibi yurttaşlara yaklaşık 90 000 000 TL ödeme yapacaklarını bildirdi.

90 Milyon TL sosyal yardım ödemesi yapılacak

Ekim ayına ilişkin nakdi sosyal yardım programlarına yönelik bilgi veren Bakan Derya Yanık, Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Nakdi Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yardım, Muhtaç Asker Çocuklarına Yardım, Öksüz Yetim Yardımı ve Kronik Hastalık Yardımı kapsamında ödemelerin bugün itibarıyla başlayacağını bildirdi.

Eşi Vefat Eden İhtiyaç Sahibi Kadınlara Yaklaşık 51.6 Milyon Lira Olacak!

Bu doğrultuda düzenli ilaçlanma yapılan ödemelerin detaylarını paylaşan Bakan Yanık, “Eşi vefat eden ve yardıma muhtaç kadınlarımızın yanında olmaya devam etmekteyiz. İhtiyaç sahibi kadınlarımıza bu çerçevede toplamda 51,6 000 000 TL destek sağlamaktayız” ifadelerini kullandı.

İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek Verilecek

Bakan Yanık, mecburi askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların aileleri ile çocuklarına 2 ayrı sosyal yardım programıyla destek verdiklerini belirterek, bu çerçevede ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yaklaşık 23,5 000 000 TL yatıracaklarını söyledi.

Anne, babası ya da her ikisi de vefat etmiş, 18 yaş altındaki ihtiyaç sahibi çocuklar için de destekte bulunduklarını kaydeden Bakan Yanık, bu çerçevede 11,1 000 000 TL hesaplara yatırılacağını kaydetti.

Bakan Yanık, tüberküloz ve subakut sklerozan panensefalit (SSPE) kronik hastalığı olan ihtiyacı olanlara de nakdi yardımda bulunduklarının altını çizerek, 3,6 000 000 TL destekte bulunacaklarını kaydetti.

Kronik hastalık yardım ödemelerinin bugün itibarıyla, diğer ödemelerin de 25-28 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşeceğini bildiren Bakan Yanık, “ Böylece 5 başlıkta ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza yaklaşık 90 000 000 TL sosyal yardım ödemesi yapacağız” diye konuştu.

Etiketler