54 milyon TL’lik destek ödemesi ne zaman yapılacak? Kimler faydalanacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere tarımsal destek verilmeye devam ediyor. Sertifikalı tohum kullanımını teşvik etmek amacıyla nakit desteği yapılacak. Ayrıca, hayvan hastalıkları için tazminat verilecek. Tarımsal destek ne zaman ödenecek? İşte detaylar…

54 milyon TL’lik destek ödemesi ne zaman yapılacak? Kimler faydalanacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal üretimi geliştirmek amacıyla çiftçi ve hayvancıları desteklemeye devam ediyor. Türkiye’nin tohumculuk alanında dışa bağımlılığının sona ermesi için yürütülen projede önemli bir başarı yakalandı. 2002 yılında yüzde 31 oranında tohum ithalat edilirken; 2022 yılında ithal tohum oranları en düşük seviyede kaldı. Ekilmeyen alanların yeniden tarımsal üretime dahil edilmesi için çalışma yütüten Tarım ve Orman Bakanlığı, tohumlarda yüzde 75 oranında sübvansiyon uygulamaya başlattı. 

54 milyon TL’lik destek ödemesi ne zaman yapılacak? Kimler faydalanacak? - Resim : 1

Çiftçi ve hayvancılara nakit desteği

Son olarak tarımsal destek ödemeleri ile çiftçilerin sertifikalı tohum kullanması teşvik edildi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından sertifikalı tohum kullanım desteğinin 23 milyon 556 bin TL’ye ulaştığı açıklandı. 16 Eylül’den itibaren nakit destek ödemeleri çiftçilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Ayrıca, hayvancılığında gelişmesi için hayvan hastalıkları tazminatı verileceği duyuruldu. Hayvancılara 31 milyon 286 bin TL ödeme yapılacağı açıklandı. Bakan Vahit Kirişçi tarafından verilen müjdeli haber çiftçi ve hayvancılar tarafından olumlu karşılandı. Ödemelerin kademeli bir şekilde tamamlanması bekleniyor.