4,6 doların altını test eden bakır negatif bölgede seyrediyor

En çok düşen emtialardan olan bakır, bugün 4,6 dolar altına inerek haftanın en zayıf değerini kaydetti.

4,6 doların altını test eden bakır negatif bölgede seyrediyor

Bakır vadeli işlemleri, bugün en çok düşen emtialar arasında yer alırken 4,6 dolar altına geriledi. Dün en son 5,68 dolardan fiyatlanan kırmızı metal, 20 Ekim seansına yatay seyirle başladı.

Açılış sonrasında ilk birkaç saat sakinliğini korurken ardından düşüş eğilimine geçti. Türkiye saatiyle 05.45'te 4,5940 dolarla en zayıf değerini test edip buradan aldığı destekle hafif artış gösterdi fakat negatif bölgede kaldı.

Türkiye saatiyle 12.22'de yüzde 1 ekside işlem gören bakırın gün içinde hareket aralığı 4,59 - 4,69 dolar oldu.

4,59 oranındaki değer, bakır için bir haftanın zayıf değerine işaret etti. Hali hazırda en çok gerileyen emtialar arasında bulunan bakırın haftalık kazancı yüzde 3,7 oldu. Aylık bazda yüzde 13 değerlenirken yıllık kazanç ise yüzde 48'e düştü.

Bakırdan önce yüzde 1,3 gerileyen benzin geldi. İkinci en sert düşüş bakırın ardından sırasıyla pamuk, ham petrol ve kalorifer yakıtında gerçekleşti.

Negatif hareketin devam etmesi halinde bakır için ilk teknik destek 4,5984 dolarken yükseliş durumunda birinci direnç 4,6974 dolar oldu. Bakırda düşüş, Çin'in kömür fiyatlarını düşürme taahhüdünün metallerde arz kesintisine yönelik korkuları azaltmasıyla yönlendirildi.

Yine de yükselen talep stokları tüketirken ve başlıca üretici Şili'de az kesintileri sürerken, boğaların beklentileri metali destekliyor.

Etiketler