3600 kesinleşti mi? Açıklama geldi!

Tüm Kamu personelinin yakından takip ettiği 3600 ek gösterge ile ilgili tüm kamuyu kapsayacak şekilde bir hazırlık yapıldığı iddiaları yüzleri güldürdü.

3600 kesinleşti mi? Açıklama geldi!

Milyonlarca kamuda çalışan memurun yakinen ilgilendikleri ve takip ettiği 3600 ek gösterge konusunda dikkat çeken bir gelişme yaşandığı iddiaları tüm memurların dikkatini çekmiş durumda. Daha önce 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalar yaptıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şimdi de verdiği talimatla birlikte Mayıs ayında TBMM gündemine alınacağı iddia edildi.

Ortaya atılan iddia ile ilgili söylenen sözler ise memurlar için ümit vaat ediyor. Tüm memurlara 3600 ek gösterge olanağının sağlanacağını hatta ek gösterge piramidi kurulacağını söylendi.

9 Bin 600'e Kadar Çıkabilir! 

3600 gösterge kanununda değişikle birlikte tüm memurlar ve daire başkanlarının maaşları eşitlenecek mi? Sorularının ardından gelir dengesizliği tartışmaları yüksek sesle konuşulmaya başlanmıştı. Eğer tüm memurlara 3600 gösterge verilirse daire başkanları ve daha kıdemli görevli memurların ek göstergeleri ise makama göre aşamalı olarak artarak 9 bin 600'e kadar çıkabilme imkanı gelecek.

Örneğin; Düz memura 3600 ek gösterge veriliyorsa üst mevkideki bir memurun maaşının ek göstergesi 4 bin 200'e kadar çıkarılabilecek. Genel müdürden itibaren başlayan en üst düzey devlet memuruna kadar bir ek ücret piramidi oluşturulması planlanıyor.

Yeni ek gösterge planlaması ile birlikte tüm devlet kurumlarına arasında ortaya çıkan bürokrasi farklılıkların (asker-sivil) ortadan kaldırılması içinde bir planlama yapılabilecek.

Etiketler