3600 ek gösterge sorunu çözülüyor!

Birçok vatandaşın uzun süredir beklediği 3600 ek gösterge çalışması bugün gündeme gelerek ilerleyen süreçlerde çözüleceği bilgisi verildi. Peki 3600 ek gösterge nedir? Çözümü nasıl yapılacak? Cevaplar haberimizde...

3600 ek gösterge sorunu çözülüyor!

3600 ek gösterge sorunu bu yıl çözülecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, katıldığı canlı yayında 3600 Ek Gösterge müjdesi vererek uzun süredir bu açıklamayı bekleyenleri sevindirdi. Çalışanların merakla beklediği çalışmayla ilgili konuşan Oktay, “Bu yıl çözeceğiz, mayıs ya da haziranda gündeme gelecek.” İfadelerini kullanarak büyük ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, A Haber ekranlarında Haktan Uysal, Banu El ve Mahmut Övür’ün sorduğu soruları yanıtlayıp bu alanda merakları giderdi.

Gündem ilişkin açıklamalarda bulunan Oktay, milyonlarca çalışanın merakla beklediği 3600 Ek Gösterge’yle ilgili bilgileri paylaşımda bulundu. Memurların, aylık maaşlarının, emekli olduktan sonra alacakları aylıkların ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük rol taşıyan ek gösterge ilgili çalışanlara müjde veren Fuat Oktay, “3600 ek göstergeyi bu yıl çözeceğiz. Mayıs ya da haziranda Meclis’in gündemine gelecek.” İfadeleri ile büyük oranda ilgi gördü.

3600 ek gösterge nedir?

Memurların, aylık maaşlarının, emekli olduktan sonra alacakları aylıkların ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük rol taşıyan ek gösterge önemli bir konu olup sıkça gündeme gelmektedir. Ek göstergenin yüksek olması emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin de yüksek olacağı anlamına geleceğinden birçok emekli vatandaş tarafından uzun süredir bekleniyor.

Bu nedenle memurlar bulunmuş oldukları unvanlarının 1. Derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını isteme hakları bulur. Bu durumdan dolayı da ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranları ya da maaş miktarları aynı olmaz ve 3600 olan vatandaş daha fazla zam alır. Bu nedenden dolayı da bir süredir 3600 ek gösterge için heyecanlı bekleyiş ile devam ediyor. 3600 ek göstergenin yürürlüğe girmesinin ardından öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polislerin maaşlarında artış olacağı haberi de verilmiş oldu.