30 milyar dolarlık yatırım için Türkiye’ye geliyorlar

Türkiye’nin Libya’da düzenlediği askeri operasyonların sonucunda birçok alanda Libya ile ortak ekonomik anlaşmalar yapıldı. Son olarak Libya ulusal haber ajansından geçilen habere göre Libyalı 100’ün üzerinde iş adamının Türkiye’ye çeşitli projeler için geleceği belirtildi.

30 milyar dolarlık yatırım için Türkiye’ye geliyorlar

Türkiye’nin Libya’da düzenlediği askeri operasyonların sonucunda birçok alanda Libya ile ortak ekonomik anlaşmalar yapıldı. Son olarak Libya ulusal haber ajansından geçilen habere göre Libyalı 100’ün üzerinde iş adamının Türkiye’ye çeşitli projeler için geleceği belirtildi. Yaklaşık proje tutarının 30 milyar doları aştığı belirtilirken genel olarak müteahhit projelerin olduğu açıklandı.


3 – 4 Ekim’de gerçekleşecek olan iş adamları toplantısına katılacak olan 100’ün üstünde Libyalı iş adamının bu alanda yatırım için büyük bir sermaye ayırdığı belirtildi. 30 milyar doların üstünde birikimi bulunan Libyalı iş adamlarının bu alanda Türkiye’nin çeşitli sektörlerine direkt olarak sıcak para aktaracağı iddialar arasında yer aldı.

dolar

En büyük yatırım inşaat sektöründe olacak

Çeşitli sektörlere yapılacak olan yatırımlarda en büyük payı inşaat sektörü alıyor. Büyük oranda inşaat firmalarıyla anlaşma yapacak olan Libyalı iş adamları bu sayede hem Türk hem de Libya ekonomisine katkı sağlayacak projelerde yer alacak. Uzun yılları kapsayacak olan projeler aynı zamanda iki ülke arasındaki ticareti de büyük oranda etkileyecek.


En büyük yatırımın inşaat sektörüne yapılacağı belirtilirken diğer sektörlerde de yatırımların dengeli bir şekilde sağlanacağı belirtildi. İki ülke arasındaki ticareti büyük oranda arttıracak olan bu projeler için geri sayım başladı. Ekim ayında yapılacak görüşmelerin ardından onay alan projeler için hızlı bir şekilde yapım aşamasına geçilecek.

Türkiye’deki konut sektörü ilgi çekiyor


Libyalı iş adamları tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye ile işbirliği yapılması konusunda heyecanlı olduğu belirtildi. Aynı zamanda Türkiye’deki konut sektörünün durumunu beğenen Libyalı iş adamlarının bu alanda büyük yatırımlar yapması bekleniyor. Daha önce Türkiye’deki iş adamları toplantısına katılacağını belirten Libya finansman fonunun miktarı belli olmamıştı.
30 milyar doların biraz üzerinde servete sahip olan iş adamları bu alanda Türkiye’ye sağlayacağı sıcak para ile gündeme geldi. İki ülkenin altyapı ve teknolojik olarak gelişimini de kapsayacak olan projeler ilerleyen yıllarda önemli meyveler verebilir. Ekim ayında gerçekleştirilecek toplantıda anlaşma sağlanması halinde 2023 – 2025 yılları arasında projelerin büyük bir kısmı tamamlanacak.

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.36
Satış 32.38
Değişim -0.0899%
Son Değer 32.38
En yüksek 32.41
En düşük 32.32
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler