Müteahhitlerin 2022 konut fiyatları tahmini belli oldu!

Bildiğiniz gibi 2021 yılı içerisinde konut fiyatları çok dalgalı ilerledi hala dalgalı ilerlemeye devam ediyor.

Müteahhitlerin 2022 konut fiyatları tahmini belli oldu!

Bildiğiniz gibi 2021 yılı içerisinde konut fiyatları çok dalgalı ilerledi hala dalgalı ilerlemeye devam ediyor. Hal böyle olunca 2021 yılında ev alamayan kişiler 2022 yılında ev alma hayalini kurmaya başladı. Müteahhitlerin 2022 konut fiyatları tahmini belli oldu!

Döviz kurlarında karşılaştığımız sürekli yükseliş ve bu duruma bağlı olarak ekonomide olan dalgalanmalardan dolayı en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü bulunmaktadır. Son zamanlarda dolar kurunda yaşanan yükselişten olumsuz olarak etkilenen inşaat sektörü demir fiyatları, çimento fiyatlarına gelen zamlardan da olumsuz etkilenmiştir. Hal böyle olunca rekor yükseliş ev fiyatlarına zam olarak yansımıştır. Pek çok müteahhit de satamayacağı düşüncesiyle konut projelerini rafa kaldırmıştır. Konut yapımı azalınca bu durum ev fiyatlarına zam yapılmasına neden olmuştur. Konut fiyatlarına gelen zamlarla beraber ev almak hayal olacak gibi gözüküyor. 

2022 de konut fiyatları ne olur?

Konut fiyatları sürekli artış gösterirken gözler 2022 yılına çevrilmişti. Ev sahibi olmak isteyen kişiler de 2022 de konut fiyatları ne olur sorusu sorulmaktadır. Ev sahibi olmak isteyen kişiler konut fiyatlarında indirim olup olmayacağı konusunda cevap ararken ne yazık ki indirim yerine zam uyarısı geldi. Konut fiyatları hakkında açıklama yapan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu başkanı Tahir Tellioğlu inşaat sektöründe yaşanan maliyetleri gerekçe gösterip uyarı yaptı. Hükümetin önlem alması gerektiğine değinen Tellioğlu, gereken önlemler alınmazsa konut fiyatlarının giderek zamlanacağını belirtti.

Müteahhitlerin 2022 konut fiyatları tahmini belli oldu! - Resim : 1

2022 de konut fiyatlarına yüzde 50 ile yüzde 100 aralığında zam geleceğini belirten Tellioğlu, Türkiye genelinde konut fiyatlarının 2 milyon liraya, İstanbul’da ise 3 milyon liraya çıkacağını belirtti. Özellikle hükümet tarafından ilk kez ev alan kişilere düşük faizli konut kredi desteği sağlaması gerektiği belirtilmiştir. Son zamanlarda döviz kurunda yaşanan yeni yükseliş dalgasıyla binlerce satılık ev ilanı ilandan kaldırılmış olmakla beraber satıştan çekilerek konut fiyatlarına yeni zam beklentisi oluşmuştu. Konut fiyatlarına gelen zamlarla maddi durumu düşük olan kişiler için ev almanın hayal olduğu söylenmektedir. Konuyla alakalı yeni gelişmeler olduğu takdirde siz değerli okurlarımıza bilgi vermeye devam edeceğiz.Siz de bizi takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.