2022 İOKBS parası ne kadar? Bursluluk parası nereden alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bursluluk sınavı sonuçları açıklandı. Hak kazanan öğrenciler ve aileler 'Bursluluk parası nereden alınır? 2022 İOKBS parası ne kadar oldu?' sorularına yanıt arıyor.

2022 İOKBS parası ne kadar? Bursluluk parası nereden alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, yurt içerisinde her yıl düzenlenir. Durumu olmayan başarılı öğrencilere yönelik yapılan bursluluk sınavını kazanlar burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanıyor.

2022 İOKBS bursluluk sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber öğrenciler ve aileler burs ücretlerini nerden ve ne kadara alacağını araştırmaya başladı. 

2022 İOKBS parası ne kadar? Bursluluk parası nereden alınır? - Resim : 1

2022 bursluluk parası nereden alınır?

MEB, durumu olmayan başarılı öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak için Vakıfbank ile bir anlaşmaya imza attı. Hak kazananlar burslarını, Vakıfbank MEB Sosyal Destek Kartı olarak adlandırılan kart ile ödemelerini alabilecekler. Bahsedilen kart banka kartı niteliğinde olurken, içerisinde bakiye oldukça kullanılabilecek.

2022 İOKBS parası ne kadar? Bursluluk parası nereden alınır? - Resim : 2

2022 bursluluk parası ne kadar?

MEB tarafından yapılan destek ile 2022 bursluluk sınavında başarılı olan öğrenciler İOKBS bursu kapsamında her ay 663,87 TL ücretlerini alabilecekler. Bursluluk ücreti her yıl memur maaşlarına göre artış gösterir.

2022 İOKBS parası ne kadar? Bursluluk parası nereden alınır? - Resim : 3

2022 bursluluk parası ne zaman yatacak?

MEB tarafından yapılan sınava katılan öğrencilerin puanı en yüksekten en düşük puana göre sıralandıktan sonra hak sahipleri açıklanır. Bursluluk ücreti bir eğitim dönemi boyunca (12 ay) öğrencilerin hesaplarına ulaştırılır. Burs ödemeleri her ayın 25'inde gerçekleştirilir.