173 milyon dolarlık Bitcoin hamlesi geldi!

Singapur merkezli Luna Foundation Guard, Bitcoin yatırımlarında milyonlar harcamaya devam ediyor. Sırasıyla 230 milyon dolar ve 173 milyon dolarlık Bitcoin satın alan Luna Foundation Guard'ın hedeflediği rakamın ise 10 milyar dolar olduğu biliniyor!

173 milyon dolarlık Bitcoin hamlesi geldi!

Kar amacı gütmeden piyasalarda yer alan Luna Foundation Guard, yaptığı açıklamayla geçtiğimiz hafta sonunda yaklaşık 173 milyon dolarlık Bitcoin alım işlemi gerçekleştirdiğini doğruladı. Son zamanlarda yaptığı Bitcoin yatırımlarıyla adından sıkça söz ettiren Luna Foundation Guard'ın son yapılan tahminlere göre yaklaşık 40 bin Bitcoin'e sahip olduğu konuşuluyor.

Bitcoin'de hedeflenen rakam 10 milyar dolar!

Geçtiğimiz günlerde yaptığı 230 milyon dolarlık Bitcoin satın alım işleminden sadece birkaç gün sonra tekrar devreye giren ve bu seferse yaklaşık 173 milyon dolarlık Bitcoin alımı daha yapan Luna Foundation Guard, kripto para birimlerine yatırımlarını sürdürmek istediğini fırsat buldukça dile getirmeye devam ediyor. Kar amacı gütmeyen Singapur merkezli şirket, Terra ekosisteminin en değerli varlığı olan TerraUSD’nin (UST) gerekli rezervlerini karşılayabilmek için milyarlarca dolarlık Bitcoin alım işlemlerini sürdürmeyi planlıyor. 10 Nisan tarihli blockchain cüzdanının görüntülenmesiyle birlikte Luna Foundation Guard'ın bugüne dek 4 bin 100’den fazla Bitcoin aldığı ortaya çıktı. Son yapılan hamleden önce 39 bin 900 Bitcoin sahibi olan Singapur merkezli şirket, son yapılan 173 milyon dolarlık hamleyle Bitcoin sayısını 40 bine yaklaştırmış oldu.

Terra’nın kurucusu Do Kwon, geçtiğimiz ay sosyal medya kanalları üzerinden yaptığı açıklamayla yaklaşık 10 milyar dolar seviyelerinde Bitcoin almayı planladıklarını belirtmişti.

Tüm dünyayı kasıp kavuran enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte altüst olan ekonominin ardından Bitcoin'in ise nasıl bir yol çizeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor. Çeşitli yatırımcıların ve analistlerin Bitcoin'in bu süreci yükselişle kapatacağını söylemesine rağmen, büyük şirketler tarafından konu hakkında net bir tahmin henüz gelmedi. An itibariyle BTC, 42.124 dolar seviyelerinden işlem almaya devam ediyor.