1 torba çimento ne kadar oldu?

Özellikle inşaat yapacak kişiler tarafından 1 torba çimento ne kadar oldu? Çimento fiyatları zamlandı mı? soruları araştırılmaya başlandı.

1 torba çimento ne kadar oldu?

Türkiye’de her geçen gün artış gösteren inşaat maliyetleri, inşaat sektörünün sorunları arasında yer alıyor. Özellikle inşaat sektörünün temel yapı malzemeleri arasında yer alan çimento fiyatları araştırılmaktadır. Hemen her inşaatta kullanılan çimentonun fiyat değişiklikleri maliyeti de artırmaktadır. Bundan ötürü çimento fiyatları araştırma konusu oldu.

Çimento piyasası nasıl ilerliyor?

Çimento piyasası oldukça hareketli. Koronavirüsle mücadele döneminde inşaat faaliyetleri azalsa da ayakta kalmayı başaran sektör 2022 yılında da beklenildiği gibi gelişim gösteremedi. Özellikle son zamanlarda ihracat gelirini artırmaya yönelik hareket sergileyen çimento sektörü bir önceki yıla göre az ihracat yaptı. Özellikle çimento sektöründeki satışlarda da 2022 yılında %15 oranında azalma yaşandı. Çimento üreten fabrikalar da da enerji maliyetleri arttığından dolayı çimento üretim maliyeti de artış gösterdi. Fakat bu maliyet çimento fiyatlarına yansımadı. Ekim ayının başında çimento fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor.

Çimento fiyatları

Çimento fiyatları ne kadar?

Çimento fiyatları son zamanlarda araştırılmaktadır. Türkiye’nin farklı farklı bölgelerinde yer alan çimento fabrikaları henüz fiyatlara zam yapmadı. Şuanda ortalama çimento fiyatlarını incelediğimizde:

1 kg gri çimento: 9,80 TL

3 kg gri çimento: 10,00 TL

5 kg gri çimento: 11,50 TL

50 kg gri çimento: 84,99 TL

1 kg beyaz çimento: 8,00 TL

3 kg beyaz çimento: 20,00 TL

5 kg beyaz çimento: 29,90 TL

50 kg beyaz çimento: 99,99 TL