1 litre benzin/ motorin/ LPG kaç kilometre gider?

Akaryakıt fiyatlarına gelen son zam ile birlikte araç sahipleri aracının kilometre de kaç lira yaktığını oldukça merak ettiğini bilmekteyiz. Litre hesabı yapmak durumunda kalan araç şoförleri 1 litre ile ne kadar yol alacağını hesap etmektedir. İşte yakıt hesabına ilişkin detaylar...

1 litre benzin/ motorin/ LPG kaç kilometre gider?

Akaryakıt fiyatlarına gelen son zam ile birlikte araç sahipleri aracının kilometre de kaç lira yaktığını oldukça merak ettiğini bilmekteyiz. Litre hesabı yapmak durumunda kalan araç şoförleri 1 litre ile ne kadar yol alacağını hesap etmektedir. Peki, benzin, motorin ve LPG'li araçlarda 1 litre yakıtla ne kadar yol gider? Kaç km yapar? İşte detaylar...

Benzin ve motorinin litre fiyatına yine gelen zamlarla birlikte İstanbul benzin 13,57 TL, motorin 13,71 TL oldu.

Araç sahipleri gelen zam haberinden sonra araçlarının 1 litre ile kaç kilometre gider? Sorusunun hesabını yapmaya başladı. LPG, benzin ve motorin fark etmeksizin aranan bu sorunun cevabını sizler için paylaşıyoruz.

1 Litre Benzin Kaç KM Gider?

1 Litre benzin ile araç kaç km gider? Sorusuna net olarak yanıt verebilmek mümkün değildir. Çünkü bu durum yakacağınız yakıt, aracınızın modeline ve motor tipine göre değişiklik göstermektedir. Tabi almış olduğunu benzin fiyatı da bu durumda önemli bir etkendir.

Ortalama özelliklere sahip benzinli bir araç 1 litre benzinle ortalama 14.7 km yol kat edebilmektedir.

1 Litre LPG Kaç KM Gider?

1 Litre LPG ile araç kaç km gider? Sorusuna da aynı benzinde olduğu gibi net olarak cevap verebilmek mümkün değildir. LGP’li araçların modeli ve motor tipi yakıtta öneme sahiptir. Bunun yanı sıra alacağını LPG fiyatını da göz önünde bulundurmalısınız.

Ortalama özelliklere sahip LPG’li bir araç 1 litre LPG ile ortalama 13.36 km yol kat edebilmektedir.

1 Litre Motorin Kaç KM Gider?

1 Litre Motorin ile araç kaç km gider? Motorin, LPG ve benzine göre yol kat etme konusunda daha büyük bir avantaja sahiptir. Motorinli araçlarda modeli ve motor tipine göre yakıt konusunda değişiklik göstermektedir.

Ortalama özelliklere sahip Motorinli bir araç 1 litre Motorin ile ortalama 22.22 km yol kat edebilmektedir.

Yakıt Hesabı Nasıl Yapılır?

Yakıt hesabı yaparken göz önünde bulundurmanız gerekenlerin başında, yapılan kilometre ve yakılan yakıt miktarı gelmektedir. Günümüz şartlarında birçok araç sahibinin geleneksel olarak uygulamış olduğu bir yöntemdir. Hemen sizlere yakıt hesabı ile ilgili olarak formülü paylaşalım.

Yapılan Kilometre / Yakılan Yakıt Miktarı = 1 Litre

Bu formül ile gidilebilecek kilometre hesabını yapabilirsiniz.

Yakıt Tüketimine Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Yakıt tüketimine etki eden birçok faktör bulunmaktadır. Bunların başında sürüş tekniği, araç ağırlığı, mekanik ve donanımsal yapı ön plana çıkmaktadır.

·         Lastiklerin havasının az olması

·         Devirsiz araç kullanımı

·         Bujilerin yıpranmış olması

·         Araç ağırlığı

·         Hava filtresinin kirlenmesi ve bakımının yapılmaması

·         Motor yağı değişim kilometresinin aksatılması

·         Sürekli firen kullanma

·         Debriyaj sisteminde arıza oluşması

·         Aktif klima kullanımı

·         Fren ayarlarının yanlış yapılması

·         Rot ayarının kontrol edilmemiş olması