BTC tekrar 61 bin dolar üstüne çıktı!

Bir süredir dinlenen ve alışlık olduğumuz yükselen trendin içinde sert hareketler yapmayı bırakan BTC dün geceden bu sabaha yaptığı hareket ile tüm zamanların en pahalı fiyatına yanlızca 100 dolar uzaklıkta kaldı. Alıcı tarafının hala çok baskın olduğunu söylemek mümkün.

BTC tekrar 61 bin dolar üstüne çıktı!

Kurumsal alımların yanında, birçok sektörde ücretlendirmede kripto para kabul eden şirket sayısının da giderek artmasıyla Bitcoin, 61 bin 600 dolar seviyesini de aştı.

Kripto para piyasalarında bir süredir durgun olan Bitcoin sessizliğini dün gece bozdu ve tekrardan 61 bin dolar seviyelerini geçti tüm zamanların yüksek değerine yaklaşık 100dolar uzaklık kala satış yemeye başladı. Bir süredir sakin seyreden ve Bitcoin tarafında sert düşüşlerin görülmesi planlanıyordu. Piyasa analistlerini ikiye bölen bu durum BTC'nin henüz düşmek için erken olduğunu bugün ispatlamış oldu.

Kurumsal alımların yanında, birçok sektörde ücretlendirmede kripto para kabul eden şirket sayısının da giderek artmasıyla, Bitcoin 61,415 dolarlık zirveyi gördü.

Kripto para piyasalarının ikinci büyük birimi Ethereum da son 24 saatte yüzde 1.53 artışla 2192 dolara yükselirken, haftalık kazancı da yüzde 0,74 düzeyindeydi; birimin piyasa hacmi de 219.39 milyar dolara yükseldi.

Tüm piyasalarda toplam piyasa hacmi de, 1 trilyon 831 milyar dolara yükseldi. Kripto para piyasalarına yönelik kurumsal ilginin artmasının ardından yaşanan hızlı tırmanışla, toplam piyasa hacmi ilk kez 7 Ocak'ta 1.0 trilyon dolar ve ilk kez 15 Şubat'ta 1.5 trilyon dolar sınırını aşmıştı.

KRİPTO PARA TURİZM SEKTÖRÜNDE 

ABD merkezli otel markası Kessler Collection, kripto para ödemelerini kabul edeceğini açıkladı.

Lüks otel zinciri, Bitcoin ödemelerini kabul etmek için kripto ödeme ağ geçidi hizmeti BitPay ile ortaklık kurdu.
Kabul edilen diğer kriptolar arasında Ether (ETH) ve Dogecoin (DOGE) gelirken; USD Coin (USDC), Paxos Standard (PAX), Binance USD (BUSD) ve Gemini dollar (GUSD) isimli stablecoin'lere de destek veriliyor.

Seyahat acentesi Travala'nın Şubat raporunda da, şirketin en büyük aylık gelir kalemleri arasında yüzde 68 ile sanal para birimlerinin geldiği açıklandı.

BirBorsa / Cem Arslan

Alış 64130.12
Satış 64130.13
Değişim 0%
Son Değer 64130.13
En yüksek 65450
En düşük 62953.9
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler